Digital Designer Wanted

English version

Vi söker en arbetskompis som vill arbeta med kreativa produktioner för stora internationella varumärken. Vi söker dig som vill skapa engagerande produktioner som inbjuder till interaktion, underhållning och information. Du kommer arbeta med grymma utvecklare som magiskt ger din design vingar. Dessutom kommer du ha stor variation i jobbet, både när det kommer till var du arbetar och vilka arbetsuppgifter du har.

 

Madington arbetar med digital produktion, annonsteknologi och applikations-utveckling. Vi är också ett medialab där vi, både för kunder och systerföretag, hela tiden har ögonen på ny teknik som vi leker med och omsätter till koncept och kommersiella produkter.

 

Hur ser tjänsten ut?

Som digital designer kommer du inledningsvis huvudsakligen arbeta med design för vårt digitala produktionsben, även om gränserna ofta är utsuddade och flödar över till de andra områdena.

Tjänsten kommer ha sin tyngdpunkt i produktion med idéskapande som en ständigt närvarande faktor. Du kommer designa allt från användargränssnitt till kampanjsidor och applikationer till banners och interaktiva annonser. Du kommer även arbeta med att visualisera idéer och göra skisser som beskriver funktioner och koncept.

 

Vem söker vi?

De grafiska programmen kan du och har du förkunskaper i Sketch och InVision så är det positivt. Det är även meriterande att ha grundläggande kunskap inom CSS, JavaScript och HTML.

Vi tänker att du har ett digtalt mindset och rör dig sömlöst mellan digitala medier.

Du har en förmåga att förstå komplicerade koncept och med designens hjälp förenkla och tydligöra dessa grafiskt.

Du behöver förståelse för responsivitet och kunna designa för native och webb. Du ska vara noggrann och ha respekt och förståelse för ett varumärkes riktlinjer och dess uppsatta regler, men även mod och fingertoppskänsla för när man kan utmana.

Du behöver ett skarpt öga för detaljer med förmågan att avgöra när du ska arbeta med pixelperfektion och när något är “good enough”.

Du förstår även vilka konsekvenser designen har för den som tar över produktionen i nästa led, oftast frontend-utvecklare, och försöker på bästa sätt underlätta arbetet för denne.

Du är grym på layout och förstår vilken skillnad typografi, foto, illustration och animation gör. Du tänker tredimensionellt och involverar effekter och animationer i ditt designarbete som kan stärka tydligheten och användarupplevelsen.

Det vi söker är personlighet, attityd och förutsättningar. Och grundläggande kunskaper naturligtvis. Vilken nivå du befinner dig på idag kan variera så tveka inte att skicka in en ansökan även om du är relativt oerfaren så länge du har ovanstående kvalifikationer.

One more thing

Kan du dessutom presentera kunskap inom något av dessa områden så är det meriterande. Animation, Motion, 3D, AfterEffects, Illustration, Storytelling i sociala medier, etc.

Hur söker jag?

Vi söker engagemang och passion. Berätta helt kort varför du vill arbeta med oss och hur du gör skillnad. Hur du vill berätta det får du bestämma själv. Skicka med ditt CV och en länk till din portfolio.

Vi vill gärna ha dig här så snart som möjligt så rekryteringen sker kontinuerligt. Dock så vill vi ha din ansökan senast den 5 oktober.

Frågor beträffande tjänsten besvaras av Niclas Rämje på 0707-18 49 88 eller niclas.ramje@madington.com.

Madington Digital Designer Wanted

This entry was posted by Madington.