Pattans Pocket #8 – Animera stilfulla ikoner och tracka ögonrörelser med hjälp av mobilen

Tvärtom vad man kan tro så har inte Patrik börjat varva ner inför semestern, snarare tvärtom, för spaningarna duggar tätt. Här kommer veckans lästips som vi vill dela med oss av och som inspirerar oss i vår vardag.

MDTN Pocket

 

Hawkeye – Tracka ögonrörelser via mobilens kamera

Se hur dina användare läser av din webbplats, applikation eller annons. Med Hawkeye  kan du få värdefull insikt om beteenden via fokuspunkter och värmekartor. Tekniken har sina begränsningar, men kan vara väl värd att testa. Fungerar i dagsläget i iOS 12 och senare.

Vem vill inte ha ett eget Hawkeye? Här hittar du mer info.

 

Personalisera din webbplats med samma teknik som används på amazon.com

Att personalisera användarupplevelser för besökare av din webbplats är värdefullt, både för dig som har en webbplats och för användaren. Naturligtvis är det omdiskuterat och kan missbrukas, men om man gör det med goda intentioner så bidrar det till att skapa en mer relevant webb och en trevligare upplevelse på din webbplats. Med Amazon Personalize får du tillgång till kraftfulla verktyg som lär sig beteenden genom machine learning.

Läs mer om Amazon Personalize.

 

Få dina ikoner animerade precis som du vill ha dem

useAnimations har släppt ett bibliotek för micro-animationer. Ramverket heter Lottie och ikonerna är animerade i After Effects. Du kan anpassa dem helt i Adobe AE och editera dem i Lottie.js, så nu kan du få precis de mjuka sköna effekter som du alltid saknat men drömt om.

Mer information om useAnimations hittar du här.

.

 

 

 

This entry was posted by Madington.