Pressrelease – Norges största reklamkoncern köper in sig i Madington

Den nya nordiska reklambyrån Empefire köper en majoritetspost i det svenska teknologiföretaget Madington, med option på att köpa hela bolaget. Empefire gör det av strategiska skäl, för att kunna stärka sina leveranser med kreativ användning av teknologi, annonsteknologi och digital produktion.

 

Madington, Niclas Rämje, Empefire, Ben Christensen, Schjærven, Ståle Schjærven

Ståle Schjærven – Koncernchef Schjærven-gruppen, Ben Christensen – Empefire, Niclas Rämje – Madington

Företagen har samarbetat under en längre tid och man har då sett stora synergieffekter. Därför blev det naturligt att överväga ett mer integrerat och formaliserat samarbete. Diskussionerna slutade med att Empefire gick in på ägarsidan i företaget, samtidigt som man poängterar att Madington även fortsättningsvis ska vidareutveckla sin kultur och specialkompetens från sina lokaler i Trollhättan.

 

– Vi lever i en tid där teknologi är centralt i nästan allt som vi konsumenter företar oss. För oss handlar inte detta uteslutande om att fylla digitala ytor med innehåll, utan snarare om hur teknologi kan spela en central roll i hur vi styrker marknadspositionerna för våra uppdragsgivare i hela Norden, säger Ben Christensen, byråledare på Empefire.

 

– Vi upplever att Madington är en dold skatt, som många stora varumärken, mediehus och byråer redan har en bra relation med. De har arbetat sig till en stark position som ett specialistsällskap man går till när man har behov för teknisk spetskompetens oavsett om det handlar om annonsteknologi, digitala produktioner eller utveckling av processer och system för att förenkla vardagen. Vi önskar att Madington ska få chansen att ta en ännu större plats på marknaden, och glädjer oss att få arbeta tillsammans med detta härliga gäng, fortsätter han.

 

– Vi ser väldigt positivt på att bli en del av Empefire och Schjaerven-gruppen, och tycker att det är helt rätt väg att gå för företagets fortsatta utveckling, då vi får tillgång till en större marknad och betydande kompetens inom marknadskommunikation och strategi. Det är också en härlig känsla att vi, från vår lilla bubbla på järnvägsstationen i Trollhättan, verkligen har satt vårt företag på kartan, i en tuff bransch, i Norge och att vi nu blir en del av en så pass etablerad och välrenommerad koncern som Schjaerven, säger VD för Madington, Niclas Rämje

 

Empefire har varit väldigt tydliga med att de vill att vi på Madington ska fortsätta med det vi är starka på, samtidigt som vi tillsammans ska utveckla verksamheten för egna och gemensamma uppdragsgivare.

Samarbetet kommer också att innebära rekrytering av fler resurser inom design (UI & UX) samt fler utvecklare. En geografisk expansion av företaget är också en del av planerna, fortsätter Niclas Rämje.

 

Niclas Rämje - VD Madington

Niclas Rämje – VD Madington

Frågor:

Niclas Rämje, VD Madington,
niclas.ramje@madington.com, +46 707 18 49 88

Ben Christensen, CEO Empefire
ben.christensen@empefire.no, +47 90 79 98 79

 

Fakta

Madington
Madington är en digital produktionsbyrå med spetskunskap inom mobil utveckling och interaktionsdesign. Företaget är även specialiserade inom Adtech mot publicist- och distributörsleden. Madington arbetar med en rad stora publicister, mediebyråer, reklambyråer och annonsörer, huvudsakligen i Oslo och Stockholm.

 

Schjaerven / Empefire AS
Schjaerven-gruppen är Norges äldsta mediekoncern med säte i Oslo, Norge. Bolaget grundades 1962 av Stein Schjaerven och koncernen består idag av företagen Schjaerven Reklamebyrå, Schjaerven Pilot, Schjaerven Film, Re:Media, Produksjonssjefen, Empefire Reklam, Empefire Film samt Clockwork. Tillsammans omsatte företagen mer än 739 miljoner norska kronor 2015, Koncernchef är Ståle Schjaerven.

This entry was posted by Madington.