Guld i Aller Best – Talkmore

Talkmore vann guld i Aller Best.

Förra veckan var det final i Aller Best, en tävling som premierar kreativitet, teknisk “smartness” och effekt på kampanjer som gått i Allers stora universum av mediasiter.

 

Awardwinning campaign for Talkmore - Madington

 

Talkmore drog det längsta strået och tog hem tävlingen i en lösning som vi varit med och tagit fram tillsammans med Aller och OMD.

Antonio Morveto på Madington var digital rådgivare och så här beskriver han det vinnande caset:

Det främsta målet med kampanjen för Talkmore var att öka Talkmores varumärkeskännedom och få en tydlig avsändaridentitet. Aller kom fram med design och idéer för hur de ville ta sig an utmaningen och vi producerade och levererade streamade videoannonser och en ny dynamisk annonslösning för kontextuell annonsering. Videoannonserna i fullformat som vi producerade med vår Streamedby-teknologi visade en lek med ord där ”Talk” i Talkmore byttes ut mot ord som förstärkte filmens tema, t.ex. ”love”, ”care”, ”move”. Denna lek med ord var också det primära i den nya tekniska lösningen vi tog fram där annonserna kunde ”läsa ut” orden en artikel var taggade med, så att innehållet i annonsen speglade det redaktionella. Hamnade en annons t.ex. i en artikel om fotboll så kunde ordet ”Talk” ersättas med ”score” medan om den istället visades i en artikel om resor så stod det ”Travel”. Denna lösningen resulterade i över 100 000 unika versioner av annonsen. Och resultatet av kampanjen? Jo 70% tyckte att det var en tydligare avsändaridentitet än tidigare!

Läs mer om vinnarkampanjen i Kampanje – Derfor är dette årets beste case

Läs mer om casen och se casefilmer på Kampanje –  Aller Best – Ti har blitt tre

#Aller #Talkmore #OMD

This entry was posted by Madington.