Guld, silver och brons till ENTURS kampanj för “Dynamisk video på Facebook”

Entur tog inte mindre än tre priser på INMA/IAB-Norges event – Performance Award, för sin kampanj för att öka kollektivtrafiken bland människor som normalt sett inte överväger det resesättet. Kampanjens kreativa och strategiska utformning är signerad Red Tactic och den dynamiska videolösningen utvecklades och producerades av Madington.

Kampanjen gick ut på att knyta ihop kollektivtrafikens knutpunkter och hållplatser med de största och populäraste eventen runt om i Norge och visa de färdsätt som var aktuella ifrån platsen där jag, som potentiell besökare, bor. I anslutning till information om färdsätt fanns en köpknapp som gjorde det möjligt att köpa den aktuella resan på enklaste sätt.

Kampanjen var en stor framgång, vilket även juryn för Performance Awards uppmärksammade. Bland annat så ökade antalet resenärer med 105%, antalet brukare av tjänsten med 49% samt antalet nedladdningar av appen med 35%.

Priserna är, ur Madingtons perspektiv, högt rankade, eftersom de utgår ifrån prestation och värdesätter verklig effekt av kampanjer. Dessutom så prisas en organisation som gör skillnad för miljön genom att upplysa människor om att en beteendeförändring inte behöver vara så märkvärdig.

Kampanjen var den som övergripande tog hem flest priser på galan och priserna fördelade sig så här:

  • Guld – Online Performance
  • Silver – Performance That Matters
  • Brons – Performance Innovation

 

Entur 1

 

För den tekniskt intresserade

Informationsinsamling

För att kunna genomföra projektet behövde vi samla in geo-data från ett stort antal hållplatser samt från sommarens största evenemang som vi fick tillgång till via Ticketmasters API. Utifrån den här geografiska datan kunde vi fråga ENTURS databas vilka färdsätt som var aktuella och få den informationen vi behövde för att kunna skapa annonserna.

Videoannonser som bygger sig själv

Med data om avrese- och slutdestinationer samt färdsätt tillsammans med direktkoppling till ENTURS applikation för köp av resa byggde annonserna sig själva utifrån en video-template som renderades via en specialbyggd cloudtjänst. Samtliga färdsätt hämtades som pictogram och animerades in i videomallen tillsammans med ett budskap som relaterade till den närmsta hållplatsen och evenemanget. 

Direktkoppling till Smartlys plattform

För att nå målgruppen så delades den in i geografiska områden utifrån närmsta hållplats, baserat på var du befann dig. Utifrån den målgruppsstyrningen fick du din skräddarsydda video med budskap och resrutt. Allt styrdes via Smartlys sociala medie-plattform dit alla unika videos levererades direkt när de genererats.

Tusentals nya videoannonser skapades automatiskt varje vecka

Varje natt så genererades nya annonser under förutsättning att något nytt nationellt event hade tillkommit. Det fanns även möjlighet att generera nya videoannonser ”on demand” om man ville ha ut budskapet snabbt.

Läs mer om caset här.

Vill du prata mer om automatiserad, skräddarsydd och personifierad video till social media, display, e-post och webb kontaktar du Antonio Morveto på Madington, telefon +46 731-40 27 30 eller e-post antonio.morveto@madington.com

This entry was posted by Madington.