Madington söker Webbutvecklare / AdTech-specialist

Datadrivna beslut, utveckling och rådgivning i fullt fokus 

Madington söker en frontend-utvecklare med kommersiellt fokus för arbete med våra viktigaste publicistkunder. Du kommer ha en central roll i vårt spetsiga team av AdTech-utvecklare som tillhör branschens absolut främsta. Arbetet du gör kommer vara av yttersta vikt för våra kunder och i slutändan så handlar det om att finansiera journalistik och nyhetsproduktion. Nyckeln till framgång i tjänsten ligger i att kunna sätta sig in i kundens behov och se deras kundnytta för att på så sätt lösa uppgifterna på bästa sätt. Du kommer fungera som en integrator mellan kommersiella behov och tekniska lösningar där du bygger och implementerar nya format för storytelling och annonsering och ser till att annonser går till rätt ställen på kundernas webbplatser genom att koppla samman annonsplatser med annonsstyrningssystem. Du ser även till att webbplatser är rätt uppbyggda och indexerade så att kunderna får rätt betalt för sina visningar. Det du gör kommer påverka upplevelsen för miljontals användare varje dag och vi strävar varje dag, varje minut för att göra den här upplevelsen så positiv och icke-störande som möjligt. 

Madington är ett företag i tillväxt med ambitiösa planer och erbjuder fina möjligheter för utveckling och karriär. Du kommer att lära dig oerhört mycket, röra dig i en internationell miljö och arbeta med de största och viktigaste aktörerna på marknaden såsom Google och Amazon. Dina kollegor tillhör inte bara de bästa i branschen utan de är dessutom trevliga och hjälpsamma.

En dag på jobbet

Våra dagar är varierade och fulla av olika uppgifter. Vissa av oss reser till Oslo varje vecka, andra av oss arbetar i hjärtat av Trollhättan. Vad vi alla har gemensamt är att vi arbetar i team med allt från kreativ produktion av banners och dynamiska annonslösningar till utveckling och problemlösning av adtech-funktioner. Du kommer arbeta tätt tillsammans med kunderna och vår CTO. Tillsammans löser ni problem och utvecklar kundernas produkter och plattformar mot nya höjder. Du kommer också vara rådgivande specialist och instruera kundernas utvecklingsteam hur och på vilket sätt webbplatserna ska förberedas för att ta emot kommersiellt innehåll vid utveckling av nya webbplatser. Större delen av tiden arbetar du på järnvägsstationen i Trollhättan, men det är arbete under eget ansvar som gäller så var du sitter är flexibelt och du kommer även få möjligheten att arbeta på plats hos kund i Oslo ett par gånger i månaden. Du kommer efter ett tag röra dig mycket hemvant i Googles och Amazons miljöer där du får direktkontakt med deras specialister och kommer befinna dig i fronten av framtidens marknadsföring. Du kommer även vara specialisten som möjliggör att vårt kreativa team kan gå utanför boxen, som nästan alla andra reklambyråer får hålla sig inom, när det kommer till kreativa kampanjer. Se exempel i slutet av denna filmen.

Vem tror vi att du är?

Vi tror att du är en frontend-utvecklare med känsla för struktur som har lätt för att skapa en överblick över komplexa uppgifter. Du är nyfiken och drivs av att ge förstklassig service och lösa problem. Du har ett tekniskt intresse som du vill utforska och du vill lära dig mer om annonsteknologi och allt om hur våra kunders annonsplattform fungerar.

Du har relevant erfarenhet av att arbeta i olika miljöerna inom modern annonsinfrastruktur, både på supply-sidan (SSP) och demand-sidan (DSP). Du har även koll på den programmatiska världen och hur man hanterar data i en Data Management Platform (DMP).

Du har lätt för att kommunicera med personer som inte är lika insatta i utveckling som du själv och kan få dem förstå på ett pedagogiskt vis. Vi tror att du har eftergymnasial utbildning och har jobbat som frontend-utvecklare/webbutvecklare ett tag och nu vill fokusera och bli riktigt bra på några specifika områden. Vi ser gärna att du har erfarenhet av diverse annonsstyrningsystem såsom Adform, Appnexus och har du en förkärlek för Googles system DFP/Ad manager är det ett stort plus. Du har naturligtvis bra koll på HTML, CSS och JS med goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Det här är en tjänst för dig som är nyfiken på det nya och som vill ha ett helikopterperspektiv på nutidens annonsuniversum. Du ska vilja arbeta systematiskt och uthålligt och ha en kreativ del inom dig både när det kommer till att hitta nya lösningar, förbättra kundernas möjligheter till intjäning och även komma på, utveckla och implementera nya format. På Madington tar vi tillvara på allas kreativitet och kokar ihop den till upplevelser i världsklass.

Vi tror på en mångfald av människor med erfarenhet från olika bakgrunder och kulturer. Det tror vi bäst gynnar vårt idéarbete och vår innovation. Vi vill att din bildningsnivå är mycket hög men det spelar mindre roll om du fått den via den klassiska skolan eller om du skapat din egen väg.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Utveckla nya annonsformat och funktioner för publicisters räkning
  Sätta upp strategiska annonshanteringsstrukturer
  Implementera nya annonsprodukter och kvalitetssäkring
  Analysera trafik och baserat på den utföra åtgärder där du i realtid kan följa upp effekten av dessa
  Felsöka system, annonser och annonsplatser
  Implementera tredjeparts-system med AdTech-plattformar
  Ge strategisk rådgivning vid nyutveckling av webbplatser
  Leda den kommersiella delen av arbetet vid implementation av nya annonsstyrningssystem på publicisist-webbplatser
  Analysera intäktsströmmar och optimera dessa
  Vara kontaktpunkt mellan Madingtons tekniska team och publicisternas utvecklingsteam

 

Låter detta som något för dig? Härligt! Du kommer givetvis att få utbildning, support och stöttning av oss så att du kan utföra ditt jobb på bästa sätt. Det viktiga är att du brinner för att använda dina utvecklarskills till att lösa kundens problem. Vill du arbeta i den här miljön?

För att du ska ge ditt bästa till oss så måste vi ge vårt bästa för dig.

Vi tror på människor och att ge dem den frihet och flexibilitet som behövs för att kunna trivas på jobbet och att kunna prestera på topp. Det innebär att du kommer ha stor flexibilitet i var du arbetar och inflytande över vilka verktyg du arbetar i. Vi erbjuder även träningskort, bra sjukvårdsförsäkring, utbildning, inspirationsresor, med mera.

Sök!

Vi söker en person omgående, så känner du dig träffad av ovanstående så sök så snart du kan, för vi rekryterar löpande. Har du frågor så kontakta VD – Niclas Rämje (0707-18 49 88 eller niclas.ramje@madington.com) eller CTO Patrik Wilhelmsson (patrik.wilhelmsson@madington.com). Skicka in ditt CV och en motivering till varför du vill arbeta på Madington och hur du kan göra skillnad.

Madington

Madington är ett starkt team av designers, utvecklare och marknadsförare som sitter på järnvägsstationen i Trollhättan med satelitmiljöer i Oslo. Vi arbetar med mycket frihet mot stora nationella och internationella varumärken. Fokus i våra projekt ligger på UX & UI som bryter ny mark och blir kreativa kampanjer och framtidens annonsprodukter.

This entry was posted by Madington.