Brons i Aller Best – IT Chapter 2

En hedrande tredjeplats blev det för IT 2-kampanjen i Aller Best. Huvudnumret var clownen DET´s ballonger som förföljde dig ner genom dagbladet.no, igenom olika annons-utrymmen i denna tekniskt avancerade kampanj.

 

Pricewinning Campaign for IT Chapter 2 - Madington

 

IT Chapter 2 som var en samproduktion mellan Aller, SF Norge, PHD, Artworx och Madington är ett typexempel på en kampanj där vi använder vår stora potential när det kommer till format och kampanjer som bryter barriärer och går utanför boxar.

Kampanjen tog en 3:e plats i tävlingen och var ett spännande case för oss att ta tag i och bjöd på några härliga tekniska utmaningar.

Man kan säga att det var 3 problem vi behövde lösa.

  • Det första var att vi behövde kunna köra html i ett format som normalt sett inte har stöd för det, wallpapern. Genom djup insikt i hur Dagbladet är uppbyggt kunde vi bygga ett eget format som löste problemet.
  • Den andra utmaningen låg i att få alla annonser att ”prata” med varandra för att skapa en sömlös känsla för användaren när ballongerna skulle gå från den ena annonsen till den andra. Genom att bygga ett script som kunde ”lyssna” på användaren scroll kunde vi tajma så att det kändes som att ballongerna flög ut ur den ena annonsen och in i nästa.
  • Sist, men kanske viktigast av allt, behövde vi säkerställa att alla köpta annonser visades samtidigt. Det hade räckt med att en annonsplats hade visat en annan annonsörs annons och lösningen hade fallit pladask. Detta löste vi genom att utnyttja något som kallas för competitive exclusions vilket rent tekniskt gör så att om en annons visas så tvingar den andra utvalda annonsplatser att ge företräde till samma annonsörs annonser.

Det var ett väldigt kul case att lösa och tillsammans med Artworks härliga design och animationer och Allers välvilja att låta oss lösa det tekniska tillsammans med dem så blev resultatet väldigt lyckat.

 

 

 

Läs mer om casen och se casefilmer på Kampanje –  Aller Best – Ti har blitt tre

#Aller #SF Norge #Artworx #PHD

This entry was posted by Madington.