Pressmeddelande – Madington lanserar self-service för streamade och responsiva displayannonser

Pressmeddelande 201127

madington-studio-press

Madington lanserar self-service för streamade och responsiva displayannonser Behovet att kunna göra snabbare och kostnadseffektivare annonsproduktioner lade grunden till att AdTech-bolaget Madington i Trollhättan nu lanserar self-service-tjänsten Madington Studio.

Trollhättebaserade Madington har arbetat med publicister, mediaköpare och annonsörer med effektivisering av annonsproduktion och utveckling av annonsformat i över 10 år. När behovet att kunna erbjuda en tjänst där man enklare, och snabbare kan producera streamade och responsiva displayannonser identifierades, låg inte steget långt bort från tanke till handling. Både tekniken och kunskapen fanns redan i huset.

– Vi såg ett behov hos både mediebyråer och större annonsörer att kunna köpa responsiva premium-format programmatiskt. Gärna i kombination med att kunna streama video och grafik för en ökad användarupplevelse. Det blev startgroparna till att vi utvecklade Madington Studio, säger Patrik Wilhelmsson, CTO på Madington.

Madington utvecklade en prototyp som presenterades för ett antal byråer och publicister under våren 2020. Därefter har det gått snabbt framåt, applikationen blev klar och en rad olika mallar för olika ändamål har skapats, både för responsiva format och för fasta displayformat. Och mer är på gång framöver – både fler annonsmallar och smarta funktioner som gör arbetet ännu effektivare hos användarna.

– En stor fördel med tjänsten är att time-to-market kan göras väldigt kort. Samtidigt som man får bättre kontroll över produktionen och sparar tid och kostnader i flera led. Dessutom slipper man tänka på komplicerade produktspecifikationer och kan fokusera fullt ut på designen istället, fortsätter Patrik.


Kreatörerna står för innehållet

Madington Studio är ett verktyg för professionella användare vilket betyder att man behöver kunna skapa/ha tillgång till video och grafik. Man laddar upp sina videos och grafiska beståndsdelar i verktyget och kan testa hur en video fungerar i olika fasta annonsstorlekar och i responsiva format. Och när man är nöjd med resultatet så godkänner man och har en färdig annons.


Medie- och produktionsbyråerna står för formatanpassningen

För byråer ansvariga för produktion och formatanpassning så är verktyget ett effektivt komplement till andra produktions-verktyg. Man kan ladda upp samma video och skapa en rad olika format och storlekar på bara några knapptryck. Dessutom får man ut annons-taggar direkt till en rad olika köp-plattformar. Flera mediaaktörer har redan börjat använda tjänsten:

– Madington Studio gör det möjligt för oss att enkelt skapa olika varianter och anpassa videomaterial till annonsvänliga format enligt olika mediaspecifikationer. Plattformen är mångsidig med ett användarvänligt gränssnitt och med en live-instrumentpanel per format som gör det enkelt att följa resultaten under kampanjen,” säger Ole Alexander Lakselv på Mindshare.

Vill du veta mer?

Antonio Morveto
Produktansvarig Madington Studio
0731-40 27 30
antonio.morveto@madington.com

Niclas Rämje
VD
niclas.ramje@madington.com
0707-18 49 88

Resurslänkar Madington Studio Applikation – https://studio.madington.com/
Madington Studio Webbplats – https://madington.com/studio/

This entry was posted by Madington.